Hilde en Jasper betrokken een nieuwe woning in Utrecht - Leidsche Rijn. Midden in de woonkamer, tegen de lange wand, staat een open trap. Hilde was al een tijdje bezig met het bedenken van een kast-oplossing onder de trap. Je kan niet zo veel doen met de ruimte onder een open trap. Je kan er bijna niet staan, wat je daar neer zet blijft van alle kanten zichtbaar.

Een open trap in de woonkamer is een lastig object als je de ruimte er om heen functioneel wil maken. Iets onder een open trap staat al snel rommelig. Tijdens mijn kennismaking bij Hilde en Jasper thuis zag ik direct een oplossing: er kan een boekenkast rondom de trap op maat gemaakt worden. Stel dat je de trap laat verdwijnen in een boekenkast en dat je door een schuifdeur toegang hebt naar boven.

Onder de trap is nu een grote bergruimte aanwezig. Het meubel is op maat gemaakt en is vervaardigd van vloerdelen welke verstek zijn gezaagd om de gewenste dikte van alle planken te krijgen. Het kader rondom heeft een dikte van 7 cm en de legplanken een dikte van 3 cm. De hoogte is van vloer tot tegen het plafond. De boekenkast trapkast gaat de hoek om. Zo is optimaal gebruik gemaakt van de breedte van de trap.

boekenkast op maat rond open trap meubelmaker INSIGT Utrecht
boekenkast op maat rond open trap links meubelmaker INSIGT Utrecht
boekenkast op maat rond open trap deur open meubelmaker INSIGT Utrecht
Scroll to top