Op uitnodiging van Petra en Leo kwam ik op bezoek in Voordorp-Utrecht om mee te denken. Zij wilden een boekenkast op maat laten maken ter vervanging van hun 'Billy's'. Door de jaren heen was rond Petra haar plezier van het werken in de woonkamer een formatie van kasten en bureau's ontstaan. Het is ook vrij lastig als je graag in de woonkamer, te midden van jouw gezin en gezelligheid, een werkplek hebt.

Want hoe ziet dat er dan uit? Een bureau ergens in een hoek? En al die boeken en ordners dan? Enfin... ongetwijfeld herken je dit scenario en ik zal het ook niet verder dramatiseren;) Na goed geluisterd en gekeken te hebben bedacht ik het ontwerp dat je hieronder ziet. Het kader van deze op maat ontworpen en gemaakte boekenkast is gemaakt van verstek gezaagde donker-eikenhouten vloerdelen. De binnenzijde is voorzien van Formica® HPL.

De indeling v.l.n.r.: op de kop links een kast met twee deuren push-to-open. De diepte is 60cm de breedte is 30cm. Het bureau is 160 cm breed en naar wens uittrekbaar. Op de eerste plank boven het bureau kan een beeldscherm staan. De ruimte tussen de eerste plank en het bureau biedt ruimte voor een toetsenbord. De kast in het midden is 80cm breed. Onder zit een lade, daarboven een deur met uitschuifbare plank voor een A3 printer, de deur daarboven biedt voldoende opslagruimte voor ordners e.d., boven is een klep. Alle deuren gaan open d.m.v. push-to-open. De lengte van het meubel is 460cm, de hoogte is 230cm.

boekenkast op maat van eiken vloerdelen detail paneel meubelmaker INSIGT Utrecht
boekenkast op maat van eiken vloerdelen met bureau detail boven meubelmaker INSIGT Utrecht
boekenkast van eiken voerdelen op maat gemaakt detail deuren meubelmaker INSIGT Utrecht
Wandmeubel van eiken vloerdelen met werkplek in woonkamer
Scroll to top