Design wandmeubel | Boekenkast met bureau

Design wandmeubel | Boekenkast met bureau

Op uitnodiging van Petra en Leo kwam ik op bezoek in Voordorp-Utrecht om mee te denken.  Zij wilden een boekenkast op maat laten maken ter vervanging van  hun 'Billy's'. Door de jaren heen was rond Petra haar plezier van het werken in de woonkamer een formatie van kasten en bureau's ontstaan. Je kan gerust zeggen, zonder afbreuk te doen aan de georganiseerdheid van Petra, dat het een bij elkaar geraapt plukje meubel was.  Het is ook vrij lastig als je graag in de woonkamer, te midden van jouw gezin en gezelligheid, een werkplek hebt. Want hoe ziet dat er dan uit? Een bureau ergens in een hoek? En al die boeken en ordners dan? Enfin... ongetwijfeld herken je dit scenario en ik zal het ook niet verder dramatiseren;) Na goed geluisterd en gekeken te hebben bedacht ik het ontwerp dat je hieronder ziet. Het kader van deze op maat ontworpen en gemaakte boekenkast is gemaakt van verstek gezaagde donker-eikenhouten vloerdelen. De binnenzijde is voorzien van Formica® HPL. De indeling v.l.n.r.: op de kop links een kast met twee deuren push-to-open. De diepte is 60cm de breedte is 30cm. Het bureau is 160 cm breed en naar wens uittrekbaar. Op de eerste plank boven het bureau kan een beeldscherm staan. De ruimte tussen de eerste plank en het bureau biedt ruimte voor een toetsenbord. De kast in het midden is 80cm breed. Onder zit een lade, daarboven een deur met uitschuifbare plank voor een A3 printer, de deur daarboven biedt voldoende opslagruimte voor ordners e.d., boven is een klep. Alle deuren gaan open d.m.v. push-to-open. De lengte van het meubel is 460cm, de hoogte is 230cm.

boekenkast op maat van eiken vloerdelen met bureau detail boven meubelmaker INSIGT Utrecht
boekenkast van eiken voerdelen op maat gemaakt detail deuren meubelmaker INSIGT Utrecht
boekenkast op maat van eiken vloerdelen detail paneel meubelmaker INSIGT Utrecht
Stel een vraag

Werktafel Remko

Remko van der Drift nodigde mij 6 jaar geleden uit in zijn kantoor in de Vogelenbuurt in Utrecht. Remko is Faalkundige en was DJ. Hij geeft trainingen, workshops en lezingen over het kunnen en mogen accepteren van fouten.

Ik heb destijds voor zijn kantoor 6 jaar geleden deze prachtige werktafel ontworpen. De brede kant van de werktafel gebruikte Remko als bureau met zijn iMac erop. Op de lange kant van de werktafel stonden 2 technics SL 1200 draaitafels en een dj mixer. Remko heeft er 6 jaar met super veel plezier en comfort aan gewerkt.

Tijden veranderen. Remko is gestopt met dj-en en omdat hij als Faalkundige vooral onderweg is door het land, is hij van huis uit gaan werken. Daarom is deze unieke tafel nu te koop! Het is een ideale werktafel voor in een werkkamer of kantoor! Je kunt er heerlijk aan werken, gamen, papier o.i.d uitsorteren.

De bovenkant is HPL hoogglans wit. Daaronder zit watervast verlijmd berken multiplex. De werktafel heeft schitterende organische vormen. De rand is rond gevreesd en opgedikt tot 50 mm. Door het zwevend blad kun je makkelijk vrij bewegen, zonder dat je met je stoelpoten ergens tegenaan stoot. In de binnenhoek is een plank voor een ruime printer. Er zitten een paar heel mooi weggewerkte kabeldoorvoeren voor een computer en printer. De tafel is demontabel, dus makkelijk mee te nemen.

 

Afmetingen:

Lengte lange deel 330 cm
Lengte korte deel 190 cm
Diepte lange deel 60 cm
Diepte korte deel 80 cm
Hoogte 74 cm

 

Stel een vraag ...

Stel een vraag ...

 

 

Scroll to top