Ik zoek een meubelmaker

Je zoekt een meubelmaker en je hebt ideeën voor…

een super strakke boekenkast in jouw woonkamer;
een design keuken van palissander;
een handig bureau in jouw werkkamer;
een slimme trapkast rondom een open trap;

een modern dressoir met TV-lift;
een design wandmeubel in jouw kantoor…

Je hebt van alles gezien, maar het was niet wat je zocht…

 

Stel een vraag ...

Meubelontwerper en meubelmaker Paul Sigtermans, werkzaam in de provincie Utrecht, helpt bij het uitwerken van jouw  idee tot een doordacht ontwerp en realiseert jouw design meubel op maat. Paul komt bij jou thuis om vrijblijvend van gedachten te wisselen. Tijdens deze eerste kennismaking bespreek je met Paul  jouw wens en het beschikbare budget. Het budget speelt een belangrijke rol bij de keuze van de te verwerken materialen en afwerking. Paul geeft  aan of – en op welke wijze – jouw wens  binnen het budget gerealiseerd kan  worden.  Doorgaans zijn  op maat gemaakte design meubels leverbaar  tussen zes en  acht weken. Neem gerust contact op voor meer informatie en vrijblijvende prijsopgave. Je kan ook een afspraak maken tijdens de avonduren.

Wat kost een meubel op maat?

“Wat kost een meubel op maat?”

Dat is een veel gestelde vraag. Helaas is er geen standaard antwoord. Jouw vraag is persoonlijk. Op een persoonlijke vraag past enkel een persoonlijk antwoord. De prijs van een op maat gemaakt meubel wordt o.a. bepaald door materiaalkeuze, de hoeveelheid materialen, het meubelbeslag en productiekosten. Heb je een bepaalde wens? Dan kan ik een prijsindicatie geven… geheel vrijblijvend. Wellicht heb je bijvoorbeeld op Pinterest inspiratie opgedaan. Deel deze informatie gerust met mij.

Paul Sigtermans

Stel een vraag ...

 

Over Paul

Ik ben Paul Sigtermans, meubelontwerper en meubelmaker van beroep.

Van jongs af aan ben ik altijd bezig geweest met creëren. Legotechniek, Meccano en boomhutten timmeren in het bos grenzend aan onze tuin…het ontdekken en onderzoeken van constructies, verschillende materialen en technische toepassingen. Een tijdje later, voordat ik het zelf realiseerde had ik mijn eerste zelf ontworpen meubeltje gemaakt van een aantal sloophouten planken die mijn vader bij het grofvuil had gezet. Het was een bureautje kan ik me herinneren, uitgerust met klepjes, deuren en laden. Mijn eerste serieuze opdracht kreeg ik van mijn twee jaar jongere zusje. Of ik een hoogslaper samen met haar wilde bedenken. In de loop der jaren volgden meer eigen ontwerpen. Eerst voor familie en vrienden. Inmiddels al 18 jaar lang voor particulieren en bedrijven. Hoewel de techniek, materialen en apparatuur afgelopen jaren natuurlijk flink zijn geprofessionaliseerd is de basis nog steeds hetzelfde: mijn liefde voor esthetiek en ontwerp,  en ik werk graag met verschillende soorten materialen.

Bureau’s ontwerp ik nog steeds, maar ook bijvoorbeeld audiomeubels, keukens, eettafels, tv-meubels met tv-lift, dressoirs en boekenkasten. Bedrijven (in de meubel-industrie) schakelen mij soms in om complexe ideeën om te zetten in een concreet ontwerp. Zo begeleid ik bijvoorbeeld het ontwerp- en productieproces van displaymeubels voor Bugaboo. Ook lever ik montage-handleidingen en animatie instructiefilms.  Ik werk vanuit mijn studio aan huis waar ik aanvragen beantwoord, mijn meubels ontwerp en opdrachten tot en met oplevering begeleid. Daarnaast heb ik nauwe samenwerking met verscheidene fabrieken en werkplaatsen waar ik meubels fabriceer. Nauwlettend gadegeslagen door mijn trouwe vriend en viervoeter Pipa.

Alles wat ik maak is uniek design, ontworpen door mijzelf en in samenspraak met mijn opdrachtgever. Het begint meestal met een e-mail of telefoontje. ‘Ik zoek een meubel voor mijn tv, heb overal gekeken maar vind nergens wat ik voor ogen heb. Kunt u zoiets maken?’ Mijn werkwijze is dat ik dan vervolgens bij jou thuis kom. Geheel vrijblijvend en uiteraard kosteloos. Samen bespreken we jouw wensen. Waarom ik bij de mensen thuis kom? Ik kijk ook naar de andere meubels, inrichting, materialen en sfeer in huis.

Ben je ook benieuwd of ik voor jou iets unieks kan ontwerpen en maken? Neem dan gerust contact met mij op.

 

Paul Sigtermans

 

 

Stel een vraag ...

 

Werkwijze van Paul

Meubelmaker en meubelontwerper Paul Sigtermans helpt bij het uitwerken van jouw idee tot een doordacht ontwerp en realiseert jouw design meubel of interieur op maat.

Tijdens de eerste vrijblijvende kennismaking bespreek je met Paul jouw wens en het beschikbare budget. Het budget speelt een belangrijke rol bij de keuze van te verwerken materialen en afwerking. Paul geeft aan of – en op welke wijze – jouw wens binnen het budget gerealiseerd kan worden.

Als je Paul opdracht geeft voor het maken van het ontwerp, wordt 15% ontwerpkosten van het budget in rekening gebracht. De overige 85% wordt gereserveerd voor de productie.
Het ontwerp bestaat uit twee- en driedimensionale tekeningen, exacte maatvoering, materiaalkeuze en afwerkingen. Doorgaans hanteert Paul voor op maat geproduceerde meubels en interieurs een levertijd van zes tot acht weken.

Betalingscondities:
Bij opdracht voor het maken van het ontwerp ontvang je een ontwerp-nota van 15% van het budget. Bij aanvang van de productie ontvang je een start-nota van 50%. Bij oplevering ontvang je een eindafrekening  van de resterende 35% .

 

Stel een vraag ...

 

MDF

Materialen en kleuren

Paul produceert meubels van o.a. MDF en mulitplex plaatmateriaal met HPL, melamine, meubelspuitlak of fineer afwerking. Ook massief behoort tot de mogelijkheden. Alle meubels worden van de hoogste kwaliteit materialen vervaardigd. Merken waar Paul mee werkt zijn o.a. HPL van Formica® en Abet®, meubelbeslag van Blum® en Grass® en meubelspuitlak van Sigma Coatings®.

Stel een vraag ...

MDFmultiplexMeubelspuitlak

CNC freesmachine
CNC machine

De meubels van Paul worden geproduceerd  met behulp van CNC-freestechniek. 3D ontwerptekeningen gaan naar de CNC machine en snijden alle onderdelen met een 100% nauwkeurigheid uit de gewenste materialen.

Stel een vraag ...

Je hebt ideeën voor

Je hebt ideeën voor…

  • een super strakke boekenkast in jouw woonkamer,
  • een totaal andere keuken,
  • een handig bureau in jouw werkkamer,
  • een geweldige eettafel voor avonden met vrienden en familie,
  • een dressoir,
  • een TV meubel met TV-lift,
  • een nieuwe inrichting van jouw kantoor…

Je hebt van alles gezien, maar het was niet wat je zocht.

Wil je weten hoe Paul werkt, hoe een ontwerp tot een meubel komt en uit welke materialen je kunt kiezen? Neem gerust contact op met Paul voor meer informatie of vrijblijvende prijsopgave.

 

Stel een vraag ...

Van schets tot meubel

Je bespreekt met Paul de gewenste afmetingen, materialen en kleuren van het meubel  en e.v.t welke apparatuur in het meubel komt. Jouw wensen en de afmetingen van de apparatuur worden opgenomen en het ontwerp kan gemaakt worden. Een eenvoudige schets tijdens het bezoek geeft weer hoe het meubel er ongeveer uit komt te zien. In dit voorbeeld zie je een dressoir met TV-lift.

Hierboven zie je een 3D tekening van het ontwerp. Na akkoord kan de productie beginnen.

 

Het ontwerp wordt verder uitgewerkt met alle details, aanzichten en afmetingen.

 

Paul produceert meubels met behulp van CNC-freestechniek. De 3D ontwerptekeningen gaan naar de CNC machine en snijden alle onderdelen met een 100% nauwkeurigheid uit de gewenste materialen.

 

Zie hier het resultaat.

 

Stel een vraag ...