Over Paul

Ik ben Paul Sigtermans, meubelontwerper en meubelmaker van beroep.

Van jongs af aan ben ik altijd bezig geweest met creëren. Legotechniek, Meccano en boomhutten timmeren in het bos grenzend aan onze tuin…het ontdekken en onderzoeken van constructies, verschillende materialen en technische toepassingen. Een tijdje later, voordat ik het zelf realiseerde had ik mijn eerste zelf ontworpen meubeltje gemaakt van een aantal sloophouten planken die mijn vader bij het grofvuil had gezet. Het was een bureautje kan ik me herinneren, uitgerust met klepjes, deuren en laden. Mijn eerste serieuze opdracht kreeg ik van mijn twee jaar jongere zusje. Of ik een hoogslaper samen met haar wilde bedenken. In de loop der jaren volgden meer eigen ontwerpen. Eerst voor familie en vrienden. Inmiddels al 18 jaar lang voor particulieren en bedrijven. Hoewel de techniek, materialen en apparatuur afgelopen jaren natuurlijk flink zijn geprofessionaliseerd is de basis nog steeds hetzelfde: mijn liefde voor esthetiek en ontwerp,  en ik werk graag met verschillende soorten materialen.

Bureau’s ontwerp ik nog steeds, maar ook bijvoorbeeld audiomeubels, keukens, eettafels, tv-meubels met tv-lift, dressoirs en boekenkasten. Bedrijven (in de meubel-industrie) schakelen mij soms in om complexe ideeën om te zetten in een concreet ontwerp. Zo begeleid ik bijvoorbeeld het ontwerp- en productieproces van displaymeubels voor Bugaboo. Ook lever ik montage-handleidingen en animatie instructiefilms.  Ik werk vanuit mijn studio aan huis waar ik aanvragen beantwoord, mijn meubels ontwerp en opdrachten tot en met oplevering begeleid. Daarnaast heb ik nauwe samenwerking met verscheidene fabrieken en werkplaatsen waar ik meubels fabriceer. Nauwlettend gadegeslagen door mijn trouwe vriend en viervoeter Pipa.

Alles wat ik maak is uniek design, ontworpen door mijzelf en in samenspraak met mijn opdrachtgever. Het begint meestal met een e-mail of telefoontje. ‘Ik zoek een meubel voor mijn tv, heb overal gekeken maar vind nergens wat ik voor ogen heb. Kunt u zoiets maken?’ Mijn werkwijze is dat ik dan vervolgens bij jou thuis kom. Geheel vrijblijvend en uiteraard kosteloos. Samen bespreken we jouw wensen. Waarom ik bij de mensen thuis kom? Ik kijk ook naar de andere meubels, inrichting, materialen en sfeer in huis.

Ben je ook benieuwd of ik voor jou iets unieks kan ontwerpen en maken? Neem dan gerust contact met mij op.

 

Paul Sigtermans

 

 

Stel een vraag ...