Paul produceert meubels van plaatmateriaal met HPL, melamine, meubelspuitlak of houtfineer afwerking. Alle meubels worden van de hoogste kwaliteit materialen vervaardigd. Merken waar Paul mee werkt zijn o.a. HPL van Abet®, Formica® en Unilin®, meubelbeslag van Blum® en Grass® en meubelspuitlak van Sigma Coatings®.

Werkwijze van Paul

Tijdens de eerste vrijblijvende kennismaking bespreek je met Paul jouw wens en het beschikbare budget. Het budget speelt een belangrijke rol bij de keuze van te verwerken materialen en afwerking. Paul geeft aan of – en op welke wijze – jouw wens binnen het budget gerealiseerd kan worden. Als je Paul opdracht geeft voor het maken van het ontwerp, wordt 15% ontwerpkosten van het budget in rekening gebracht. De overige 85% wordt gereserveerd voor de productie. Het ontwerp bestaat uit twee- en driedimensionale tekeningen, exacte maatvoering, materiaalkeuze en afwerkingen. Doorgaans hanteert Paul voor op maat geproduceerde meubels en interieurs een levertijd van zes tot acht weken. Betalingscondities: Bij opdracht voor het maken van het ontwerp ontvang je een ontwerp-nota van 15% van het budget. Bij aanvang van de productie ontvang je een start-nota van 50%. Bij oplevering ontvang je een eindafrekening van de resterende 35% .

Wat kost een meubel op maat?

Dat is een veel gestelde vraag. Helaas is er geen standaard antwoord. Op een persoonlijke vraag past enkel een persoonlijk antwoord. De prijs van een op maat gemaakt meubel wordt o.a. bepaald door materiaalkeuze, de hoeveelheid materialen, het meubelbeslag en productiekosten. Heb je een bepaalde wens? Dan kan ik een prijsindicatie geven... geheel vrijblijvend. Wellicht heb je bijvoorbeeld op Pinterest of Google inspiratie opgedaan.

Ik ben Paul Sigtermans, meubelontwerper en meubelmaker van beroep.

Ik werk vanuit mijn studio aan huis waar ik aanvragen beantwoord, mijn meubels ontwerp en opdrachten tot en met oplevering begeleid. Daarnaast heb ik nauwe samenwerking met verscheidene fabrieken en werkplaatsen waar ik meubels fabriceer. Alles wat ik maak is uniek design, ontworpen door mijzelf en in samenspraak met mijn opdrachtgever. Het begint meestal met een e-mail of telefoontje. ‘Ik zoek een meubel voor mijn tv, heb overal gekeken maar vind nergens wat ik voor ogen heb. Kunt u zoiets maken?’ Mijn werkwijze is dat ik dan vervolgens bij jou thuis kom. Geheel vrijblijvend en uiteraard kosteloos. Samen bespreken we jouw wensen. Waarom ik bij de mensen thuis kom? Ik kijk ook naar de andere meubels, inrichting, materialen en sfeer in huis.

Ben je benieuwd of ik voor jou iets unieks kan ontwerpen en maken? Neem dan gerust contact met mij op.

Scroll naar boven